Skogvaktargården på Hallands Väderö är från år 1860. Gården är vackert placerad på södra delen av ön. Från gården är det härlig utsikt över Kappelhamnsområdet och Bjärelandet.

Under 2015-2018 byggdes gården om och till för att nu fungera som vandrarhem och lägergård. Gården har också ett invigt kapell.

På gården är det självhushållning. Det finns två nyuppförda sovhus med tillsammans sju sovhytter varav fem med vardera två våningssängar och två med dubbelsäng. Det finns rinnande kallt vatten på rummen. Varmt vatten finns att hämta nära. I närheten finns också toaletthus med fina kompostdass. Det är ont om dricksvatten, därför finns det i dagsläget inte tillgång till dusch. Hund får vistas i två av sovhytterna, nr 6 och 7, i övrigt inte inomhus.

För självhushåll finns ett stort och välutrustat kök i det sk servicehuset. Rinnande kallt och varmt vatten, diskmaskin, kyl och frys, gasspis/-ugn. Matplats. I huvudbyggnaden finns även matsal/samlingsrum mm. Kafé/kiosk finns i Sandhamn och är normalt öppet dagtid under sommarsäsongen.

En grillplats finns på gården och är avsedd endast för skogvaktargårdens gäster. Vid svår torka är grillplatsen stängd. Den som tänder grillen ansvarar också för tillsyn fram till dess att den är helt släckt.

Tomtområdet på gårdens framsida och kapellet är tillgängligt för allmänheten. Innergården är reserverad för gårdens gäster. Där finns också en grillplats. Ta med grillkol. I övrigt absolut eldningsförbud utomhus.

Incheckning från kl. 16 på ankomstdagen, utcheckning senast kl. 11 på avresedagen. Nyckel och rumstilldelning erhålls vid incheckning. Sänglinne ingår inte men måste användas. Ta med eller finns att hyra. Sovsäck får ej användas. Städutrustning finns. Radio finns men ingen TV, ej heller WiFi, däremot fungerar 4G-nätet bra.

Avståndet från båtbryggan i Sandhamn till Skogvaktargården är ca 1,5 km. Bagagekärror finns i Sandhamn. Stigarna är under blöta dagar leriga. Från Kappelhamnsbryggan (reservbryggan i söder), där bl. a. taxibåten kan lägga till) är det ca 300 m till Gården.

Gården håller öppet från 16 april till 1 november 2020.

Bokning av enskilda rum kan ske med start 15 februari.

Boka rum på Hallands Väderö

Bokning av hela gården kan ske året runt via e-post info(a)hallandsvadero.se.


Priser Skogvaktargården 2020

 

Eget boende i dubbelrum, rum nr 1 och 7 (en dubbelsäng, handfat med kallt vatten, tillgång till kök i servicehuset, tillgång till salen. Toaletter på gården.

En person i dubbelrum 500 kr/natt
2 personer 800 kr/natt
Tillägg för städning per rum 150 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 120 kr per set
Barn o ungdom <16 år i egen bädd 150 kr/natt, dock alltid i sällskap med vuxen

Eget boende i familjerum (två våningssängar, handfat med kallt vatten, tillgång till kök i servicehuset, tillgång till salen. Toaletter på gården)

1 person 400 kr/natt
2 personer 700 kr/natt
3 personer 1 000 kr/natt
4 personer 1 300 kr/natt
Tillägg för städning per rum 150 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 120 kr per set
Barn o ungdom <16 år i egen bädd 150 kr/natt, dock alltid i sällskap med vuxen

Hela gården, privat (sju sovhytter varav två med dubbelsäng och fem med vardera två våningssängar, totalt 24 sängplatser samt servicehuset och salen). För längre vistelse än två nätter och andra arrangemang begär en offert.

Pris (sön-tors) 4 000 kr kr/natt
Pris (fre-sön) 6 000 kr kr/natt
(1:a natten, därefter 5 000 kr/natt)
Tillägg för städning per rum 150 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 120 kr per set

Hela gården, ungdomsläger (sju sovhytter varav två med dubbelsäng och fem med vardera två våningssängar, totalt 24 sängplatser samt servicehuset och salen (kan fungera som undervisningslokal/konferenssal)). Begär offert.