Skogvaktargården på Hallands Väderö är från år 1860. Gården är vackert placerad på södra delen av ön. Från gården är det härlig utsikt över Kappelhamnsområdet och Bjärelandet.

Under 2015-2018 byggdes gården om och till för att nu fungera som vandrarhem och lägergård. Gården har också ett invigt kapell.

På gården är det självhushållning. Det finns två nyuppförda sovhus med tillsammans sju sovhytter varav fem med vardera två våningssängar och två med dubbelsäng. Det finns rinnande kallt vatten på rummen. Varmt vatten finns att hämta nära. I närheten finns också toaletthus med fina kompostdass. Det är ont om dricksvatten, därför finns det i dagsläget inte tillgång till dusch. Hund får vistas i två av sovhytterna, nr 6 och 7, i övrigt inte inomhus.

För självhushåll finns ett stort och välutrustat kök i det sk servicehuset. Rinnande kallt och varmt vatten, diskmaskin, kyl och frys, gasspis/-ugn. Matplats. I huvudbyggnaden finns även matsal/samlingsrum mm. Kafé/kiosk finns i Sandhamn och är normalt öppet dagtid under sommarsäsongen.

En grillplats finns på gården och är avsedd endast för skogvaktargårdens gäster. Vid svår torka är grillplatsen stängd. Den som tänder grillen ansvarar också för tillsyn fram till dess att den är helt släckt.

Tomtområdet på gårdens framsida och kapellet är tillgängligt för allmänheten. Innergården är reserverad för gårdens gäster. Där finns också en grillplats. Ta med grillkol. I övrigt absolut eldningsförbud utomhus.

Incheckning från kl 16 på ankomstdagen. Utcheckning av väl städade utrymmen sker senast kl 11 på avresedagen

Nyckel och rumstilldelning erhålls vid incheckning. Sänglinne ingår inte men måste användas. Ta med eller finns att hyra. Sovsäck får ej användas. Städutrustning finns. Radio finns men ingen TV, ej heller WiFi, däremot fungerar 4G-nätet bra.

Avståndet från båtbryggan i Sandhamn till Skogvaktargården är ca 1,5 km. Bagagekärror finns i Sandhamn. Stigarna är under blöta dagar leriga. Från Kappelhamnsbryggan (reservbryggan i söder, där bl.a. taxibåten kan lägga till) är det ca 300 m till gården.

Gården håller öppet från april till oktober 2024.

Boka rum på Hallands Väderö

Bokning av hela gården, för boende under perioden då gården hålls öppen, kan ske året runt via e-post info(a)hallandsvadero.se


Priser Skogvaktargården 2024

 

Eget boende i dubbelrum, rum nr 1 och 7 (en dubbelsäng, handfat med kallt vatten, tillgång till kök i servicehuset, tillgång till salen. Toaletter på gården.
Öppet 14 april-20 oktober.

En person i dubbelrum 750 kr/natt
2 personer 1 100 kr/natt
Tillägg för städning per rum 250 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 200 kr per set
Barn o ungdom <16 år i egen bädd 200 kr/natt, dock alltid i sällskap med vuxen

Eget boende i familjerum (två våningssängar, handfat med kallt vatten, tillgång till kök i servicehuset, tillgång till salen. Toaletter på gården).
Öppet 14 april-20 oktober.

1 person 550 kr/natt
2 personer 900 kr/natt
3 personer 1 250 kr/natt
4 personer 1 600 kr/natt
Tillägg för städning per rum 250 kr per hytt
Tillägg för lakan och handduk 200 kr per set
Barn o ungdom <16 år i egen bädd 200 kr/natt, dock alltid i sällskap med vuxen

Hela gården, privat (sju sovhytter varav två med dubbelsäng och fem med vardera två våningssängar, totalt 24 sängplatser samt servicehuset och salen).

Vårsäsong 14/4-23/6  
Söndag-fredag
Fredag-söndag (minst två nätter)
4 900 kr/natt
6 600 kr/natt
Sommarsäsong 23/6-1/9  
Söndag-fredag
Fredag-söndag (minst två nätter)
5 900 kr/natt
7 700 kr/natt
Höstsäsong 1/9-20/10  
Söndag-fredag
Fredag-söndag (minst två nätter)
4 900 kr/natt
6 600 kr/natt
Extra  
Tillägg för städning per rum
Tillägg för lakan och handduk
250 kr per hytt
200 kr per set

Hela gården – företag, ungdomsläger motsv (sju sovhytter varav två med dubbelsäng och fem med vardera två våningssängar, totalt 24 sängplatser) samt servicehuset och salen (kan fungera som undervisningslokal/konferenssal). Begär offert.